BRILJANT

WELKOM BIJ BRILJANT SIERADEN

De Briljant collecties worden in de ateliers van Briljant vervaardigd door de meest vakbekwame ontwerpers, diamantzetters en goudsmeden. Zij creëren de meest stijlvolle tijdloze sieraden van goud en diamant. Voortdurend zijn ze op de meest innovatieve manieren bezig met de ontwikkeling van nieuwe sieraden-ideeën.


Groeibriljant

Een groeibriljant sieraad kunt u binnen twee jaar na aankoop laten groeien. U ruilt dan uw huidige sieraad voor een nieuw sieraad met een grotere, nog meer sprankelende briljant. Bedraagt het verschil in prijs tussen het in te ruilen sieraad en het nieuwe minstens 50%, dan wordt de volledige dagwaarde van het ingeruilde sieraad van de prijs afgetrokken. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden om uw sieraad elke ‘groei’ vuriger en waardevoller te maken. Zo geniet u elke dag meer van uw sieraad.

Memoria

Memoria sieraden kunnen bij elk memorabel moment worden uitgebreid met één of meerdere briljanten zodat de herinneringen in een steeds mooier sieraad bewaard blijven. Combineren van ringen met half creolen, creolen, hangers of armbanden, maken een set compleet. De ringen kunnen met aanschuifringen (siders) vervolmaakt worden tot een perfecte combinatie. Uw Memoria sieraden kunt u vervolmaken door er één of meerdere briljanten bij te zetten. Van één of enkele briljanten bijzetten tot zoveel u wilt. Ook heeft u de keuze naar een groter model met vanzelfsprekend grotere briljanten. Met ons Groeibriljant en Memoria systeem kunt u uw sieraden steeds luxere uitstraling geven, en hierdoor uw kostbare herinneringen altijd bij u dragen om er elk moment van de dag van te genieten.

 


 


Elk sieraad is voorzien van een officieel Briljant certificaat waarin de echtheid van de gebruikte materialen gegarandeerd wordt. Tevens wordt met dit certificaat één jaar garantie gegeven op fabricagefouten. Het certificaat aan toonder bevat (mits correct ingevuld) de gegevens van het sieraad, zoals het aantal en de kwaliteit van de gebruikte edelstenen. De verwerkte briljantgeslepen diamanten komen uit legitieme bronnen en conflictvrije gebieden en voldoen aan de resoluties van de VN.Van alle diamanten op aarde is maar 20% mooi genoeg om in sieraden te verwerken, de rest wordt in de industrie gebruikt voor onder andere boren, zagen en slijpmachines. Omdat diamanten zeldzaam zijn en het winnen ervan erg moeilijk is, zijn diamanten zo kostbaar. Men moet heel veel rotsen delven, verplaatsen en verpulveren om een klein beetje diamant te winnen. Hoe beter de kleur, de helderheid, de zuiverheid en de slijpvorm, des te kostbaarder de diamant.